Piletina na lovački



Broj osoba: 4
Priprema: 40 minuta

Sastojci:
4 pileća batka (po 200 g), 2 grančice svježeg ružmarina, 700 g krumpira koji se ne raskuhava, 3 paprike, sol, 4 žlice maslinova ulja, papar, ljuta mljevena paprika, ulje za lim za pečenje


1. Korak
Isperite pileće batke u hladnoj vodi i osušite ih kuhinjskim papirom. U nauljeni lim za pečenje stavite pileće batke.

2. Korak
Ružmarinu otkinite iglice i nasjeckajte ih. Krumpir narežite na kockice, ali ga nemojte oguliti. Paprike prepolovite i očistite te ih narežite na veće komade. Povrće složite uz piletinu te začinite solju.

3. Korak
Maslinovo ulje pomiješajte s ružmarinom, solju i paprom pa dobivenom smjesom prelijte meso. Prema želji, pospite mljevenom paprikom. Pecite oko 50 minuta na 180*C.

Jeste li znali...
Krumpir se stoljećima uzgajao kao ukras kojim su se tijekom zabave kitili kraljevi.

Statistika