Slatka salata od povrća



Sastojci: 3 paprike babure, 2 velika batata, 60 ml maslinova ulja, 100 g listova rikule, 60 g naribanog parmezana

Priprema: Zagrijte pećnicu na 220*C (plinsku na 6). Stavite papriku na lim za pečenje. Pecite dok se na koži ne počnu stvarati mjehuri, oko 30 minuta. Izvadite paprike i stavite ih u zdjelu. Pokrijte folijom i pustite da se 10 – ak minuta hlade. Pod hladnom vodom odstranite kožu i sjemenke. Narežite na trake. Slatki krumpir narežite na ploške od dva cm. Složite ih na lim i polijte žlicom ulja. Pecite dok ne postane svijetlosmeđ i mekan, oko 15 minuta. U zdjelu stavite slatki krumpir, paprike i rikulu. Dodajte preostale tri žlice ulja i lagano promiješajte. Salatu razdijelite na četiri tanjura i pospite parmezanom.

Statistika