Sastojci: 150 g tanko narezane dimljene kobasice, 2 crvene paprike babure (bez sjemenki i narezane na kockice), 400 g riže kratkog zrna, litra ugrijanoga pilećeg temeljca, naribana korica i sok 2 limuna te kriška limuna za ukras
Priprema: Zagrijte pećnicu na 200*C (plinsku na 6). U suhoj tavi pržite kobasicu na umjerenoj vatri tri minute, dok ne postane hrskava. Dodajte papriku i rižu. Pržite uz miješanje tri minute. Dodajte temeljac te limunovu koricu i sok. Pustite neka zavrije. Nastavite kuhati na umjereno jakoj vatri dok ne ispari sva tekućina – oko deset minuta. Zrna riže trebala bi biti hrskava i u tavi bi trebalo ostati malo tekućine. Nepokrivenu smjesu pecite deset minuta. Tavu pokrijte aluminijskom folijom i pustite da se malo ohladi. Ukrasite kriškama limuna.
Paella s paprikom i kobasicom
12:36 AM