Salata s rajčicama



Broj osoba: 2
Priprema: 20 minuta

Sastojci:
4 rajčice, 2 glavice ljutike, 2 češnja češnjaka, 10 listova salate, 4 žlice kapara, 3 žlice balzamičnog octa, 2 žlice limunova soka, 4 žlice maslinova ulja, 300 g fileta tune, žličica sušene majčine dušice


1. Korak
Operite rajčice i narežite na osmine. Izrežite početak peteljke. Oljuštite ljutiku i češnjak. Ljutiku narežite na kolutove, a češnjak nasjeckajte. Listove salate operite, osušite te ukrasite rajčicom, ljutikom i kaparima.

2. Korak
Dvije žlice octa pomiješajte s limunovim sokom, šećerom, češnjakom, solju, paprom i dvije žlice ulja. Operite tunu, posušite i narežite na komadiće. Dobro popržite minutu na dvije žlice ulja.

3. Korak
Dodajte majčinu dušicu i žlicu octa, maknite s vatre, poklopite i ostavite tri minute. Operite peršin, otrgnite listove i sitno nasjeckajte. Poškropite salatu preljevom i na to složite tunu. Ukrasite peršinom.

Jeste li znali...
Sok od rajčice snižava krvni tlak te olakšava želučane i probavne smetnje.

Statistika