Broj osoba: 4
Priprema: 20 minuta
Sastojci: 2 poriluka, 200 g mrkve, 200 g kiselog vrhnja, 2 jaja, 200 g smrznutoga graška, sol, papar, omot lisnatog tijesta (iz zamrzivača), 100 g edamera u kriškama, masnoća za posudu
1. Korak
Očistite poriluk, narežite ga na kolutove i operite. Očistite mrkvu, ogulite je i krupnije naribajte. Izmiješajte vrhnje s jajima te stavite u zdjelu s porilukom, mrkvom i odmrznutim graškom. Posolite i popaprite.
2. Korak
Namastite posudu za pečenje. Razvijte tijesto na vlažnoj kuhinjskoj krpi, iskrojite ga prema posudi, ali tako da možete oblikovati i rub.
3. Korak
Mješavinu povrća ravnomjerno rasporedite po tijestu. Kriške sira narežite na trake debljine palca i poslažite po povrću. Pecite 20 – 25 minuta te poslužite uz zelenu salatu.
Jeste li znali...
Grašak je pronađen u starogrčkim grobovima 6000 godina prije Krista.
Pita od povrća
4:37 PM