Punjeno povrće



Broj osoba: 4
Priprema: 30 minuta

Sastojci:
2 korabe (po 400 g), 2 tikvice (po 200g), 2 fileta srdele (iz konzerve), glavica luka, žlica ulja, 200 g miješanoga mljevenog mesa, 2 jaja, 100 g svježe naribanog ementalera, 200 ml juhe od povrća (u kocki)

1. Korak
Ogulite korabu i poprijeko je prerežite napola. Tikvice raspolovite po duljini i izdubite polovice. Dijelove povrća narežite na kockice. Srdele isperite, narežite ih na kockice i pomiješajte s povrćem.

2. Korak
Oljuštite luk, narežite ga na kockice i popržite na ulju. Dodajte meso i pržite još pet minuta. Posolite i popaprite. Premjestite meso u zdjelu. Smjesi povrća i mesa dodajte jedno po jedno jaje.

3. Korak
Posolite polovice korabe i napunite ih povrćem, a polovice tikvica mesom i pospite naribanim sirom. Juhu ulijte u lim za pečenje, dodajte korabu i pecite 25 minuta. Deset minuta poslije pecite tikvice.

Jeste li znali...
Koraba jača kosti, zube i desni te može smanjiti rizik od bubrežnih kamenaca.

Statistika