Sendviči s tikvicama

Broj osoba: 4
Priprema: 40 minuta

Sastojci:
4 kriške velikoga crnoga kruha, 3 tanke podjednako debele tikvice, 25 dag mozzarelle, 8 usoljenih inćuna u ulju, češanj češnjaka, 6 žlica maslinova ulja, svežnjić bosiljka, papar, sol


1. Korak
Kriške kruha poslažite na rešetku i ispecite u pećnici na 180*C da postanu hrskave. Površinu natrljajte oljuštenim češnjem češnjaka. Tikvice narežite na tanke ploške. Zagrijte dvije žlice ulja u tavi. Stavljajte dio po dio tikvica.

2. Korak
Pržite ih s obje strane. Zatim ih premjestite žlicom na sloj papirnatih ubrusa, a potom iscijeđene premjestite na pladanj. Na nauljeni lim poslažite kriške kruha.

3. Korak
Na njih poslažite narezanu mozzarellu te posoljene i popaprene tikvice. Pospite nasjeckanim bosiljkom. Pecite osam minuta u zagrijanoj pećnici dok se sir ne otopi. Na kraju na sendviče stavite inćune.

Jeste li znali...
Tikvice sadrže magnezij, koji je važan za prevenciju srčanog i moždanog udara.

Statistika