Broj osoba: 4
Priprema: 40 minuta
Sastojci: 100 g suhe dimljene mesnate slanine, 200 g mrkve, 300 g tikvica, komorač (oko 300 g), žlica maslinova ulja, 100 g tjestenine, sol, papar
1. Korak
Narežite slaninu bez kožice na kockice. Operite i ogulite mrkvu te operite i očistite tikvice. Raspolovite komorač i izvadite stručak u obliku klina. Narežite povrće na kockice.
2. Korak
Zagrijte ulje u loncu, pržite slaninu dvije minute na srednjoj temperaturi, dodajte mrkvu te nastavite pržiti još 2 minute. Dodajte komorač, prelijte litrom vode i pojačajte vatru na najjaču temperaturu.
3. Korak
Kada juha zavrije, dodajte tjesteninu. Smanjite vatru na srednju veličinu. Nakon 4 minute dodajte tikvice i kuhajte još 3 minute. Prema želji, posolite i popaprite te poslužite.
Jeste li znali...
Mrkva potiče dijetetov razvoj, jača kosti i povećava otpornost prema infekcijama.
Juha s tjesteninom
11:21 AM