Svitak od kelja

Broj osoba: 4
Priprema: 35 minuta

Sastojci:
Glavica kelja, glavica luka, 50 g slanine, 400 g miješanoga mljevenoga mesa, jaje, sol, papar, svježe nariban muškatni orašćić, ulje


1. Korak
Odvojite 16 listova kelja i izrežite zadebljane dijelove. Srednji dio kelja bez korijena nasjeckajte. Zagrijte vodu u posudi i posolite je. Prokuhajte listove minutu i ocijedite. Nasjeckajte luk.

2. Korak
U zdjeli promiješajte luk, slaninu, meso, usitnjeni kelj pa začinite solju, paprom i muškatnim orašćićem. Dva komada folije (35 cm) premažite uljem te na svaku stavite po osam listova koje presavijete.

3. Korak
Rasporedite meso po listovima kelja. Preklopite listove preko mesa. Svaki svitak omotajte aluminijskom folijom. Pecite u pećnici na 180*C oko 45 minuta. Svitke poslužite uz umak od rajčice i pire.

Jeste li znali...
Muškatni orašćić se u narodnoj medicini upotrebljava za liječenje slabe cirkulacije.

Statistika