Broj osoba: 4
Priprema: 40 minuta
Sastojci: Glavica zelene salate, žuta paprika, 2 rajčice, 2 mrkve, 250 g tofua, žlica biljnog ulja, 150 g nemasnog jogurta, 2 žlice bućina ulja, sok pola limuna, sol, papar, žlica bućinih sjemenki
1. Korak
Razdijelite salatu na listove, operite i osušite. Operite papriku i razrežite na četiri dijela te očistite. Narežite papriku na trake. Odstranite rajčicama peteljke. Krupno naribajte mrkvu. Sve izmiješajte u zdjeli.
2. Korak
Narežite tofu na kockice. Zagrijte ulje na tavi, zapecite tofu sa svih strana i izvadite na kuhinjski papir.
3. Korak
Izmiješajte jogurt, bućino ulje, limunov sok i papar te time prelijte salatu. Na vrh poslažite kockice tofua. Bućine sjemenke pržite u tavi bez masti minutu te njima pospite salatu.
Jeste li znali...
Buća jača imunitet i živce, smanjuje masnoće u krvi te je bogat izvor vitamina.
Vitaminska salata s tofuom
11:05 AM