Komorač s narančama

Sastojci: Glavica radića, 2 naranče, 2 komorača s listovima, 2 mala bijela luka, žlica vinskog octa, žlica limunova soka, 4 žlice maslinova ulja, grančica ružmarina, sol, svježe mljeveni crni papar, 100 g maslina

Priprema: Očistite, operite i posušite radić pa ga narežite na rezance. Razdijelite ih na tanjure. Ogulite naranče, odvojite bijelu kožicu i sačuvajte sok. Razdijelite ih na kriške i odstranite koštice. Očistite komorač. Odvojite listove i stavite sa strane. Prepolovite korijen pa ga naribajte na tanke rezance. Stavite u posudu narančin sok, ocat, limunov sok i maslinovo ulje pa dobro istucite pjenjačom. Ružmarinove iglice sitno nasjeckajte, umiješajte ih u preljev pa ga začinite solju i paprom. Na radič najprije stavite komorač, a potom naranče pa ih pospite kolutićima luka. Poškropite salatu preljevom pa je ukrasite maslinama. Sitno nasjeckajte listiće komorača pa ih pospite po salati. Poslužite sa svježim pecivom.

Statistika