Pečena svinjska rebra u kineskom umaku od šljiva

Broj osoba: 4 – 6
Priprema: 15 minuta

Sastojci:
12 svinjskih rebara, 150 ml kineskog umaka od šljiva, 300 g divlje riže, 3 žlice sezamova ulja, 3 žlice listova svježega korijandra


Postupak: Stavite rebra u posudu i premažite umakom od šljiva. Pokrijte prozirnom prianjajućom folijom i na sat vremena stavite u hladnjak. Zakuhajte veliki lonac posoljene vode. Dodajte rižu i na umjerenoj vatri kuhajte 10 – 15 minuta da omekša. Ocijedite i stavite na stranu. Tavu stavite na srednje jaku vatru. Uzmite kist i premažite tavu sezamovim uljem. Pržite rebra pet – šest minuta na svakoj strani. Na svaki tanjur stavite podlogu od riže i na nju rebra te ukrasite korijandrom.

Statistika