Janjeći flam u povrću



Sastojci: 1,2 kg janjećeg flama, 2 crvena luka, 4 žlice brašna, kg krumpira, glavica svježeg kupusa, 4 mrkve, korijen celera, 2 stabljike poriluka, žličica papra u zrnu, 2 žličice slatke mljevene paprike, 2 lista lovora, grančica ružmarina, ulje, sol i papar

Priprema: Meso flama narežite na porcije te začinite solju i paprom. Uvaljajte u brašno i prepržite na masnoći sa svih strana. Izvadite na stranu, a na masnoći pirjajte narezani luk dok ne omekša. Dodajte papriku u prahu, pržite kratko i pazite da ne zagori. Vratite meso u posudu. Povrće izrežite na kriške, mrkvu i celer na štapiće te stavite na meso. Dodajte papar u zrnu, posolite povrće, podlijte temeljcem ili toplom vodom. Pirjajte dok ne omekša. Pred kraj kuhanja možete dodati 1,5 dcl vina. Prije serviranja pospite kosanim peršinom.

Statistika