Krema od oslića

Sastojci: Kg oslića, limun, 3 listića želatine, 10 dag iscijeđenoga svježeg kravljeg sira, 3 žlice svijetlog prošeka, 2 žlice pekmeza od rajčica, luk, češanj češnjaka, 2 bjelanca, maslinovo ulje, sol

Priprema: Ribu filetirajte. Ispržite s nasjeckanim lukom i 2 žlice ulja. Dodajte pekmez od rajčica, usitnjeni češnjak, sol i papar. Ispirjajte i ohladite. Želatinu namočite u hladnu vodu. Ohlađenu riblju smjesu smrvite mikserom s prošekom i sirom. Zagrijte malo vode ili vina pa u tekućini otopite iscijeđenu želatinu. Dodajte ribljoj smjesi i naribanu koricu limuna. Izmiješajte. Začinite sokom limuna. Umiješajte snijeg od bjelanaca. Dosolite prema ukusu pa ohladite u kalupima u hladnjaku.

Statistika