Svinjski kotlet sa šljivama

Sastojci: 8 svinjskih kotleta, 0,5 dl maslinova ulja, 3 dag maslaca, 16 dag crvenog luka, 3,5 dag šljiva, 12 dag mrkve, 12 dag žute mrkve, 6 dag mladog luka, 0,3 dl octa s aromom bosiljka, žličica šećera, sol, papar, 0,3 dl francuskoga konjaka, 0,9 dl bijelog vina

Priprema: Luk narežite na ploške. Mrkvu ogulite i narežite na prutiće. Šljive očistite i narežite na četvrtine. Mladi luk narežite na prutiće. Kotlete posolite i popržite u tavi, na mješavini maslinova ulja i maslaca. Kad su napola gotovi, premjestite ih na tanjur. Na umak od pečenja dodajte luk i pustite da postane staklast. Dodajte mrkvu i propirjajte. Kad mrkva omekša, dodajte šećer i šljive. Kratko propirjajte, vratite kotlete u tavu, zalijte konjakom i flambirajte. Kad se plamen ugasi, dodajte ocat, zalijte vinom, dodajte mladi luk i kratko propirjajte. Posolite i popaprite. Kao prilog poslužite kuhani krumpir s maslacem i peršinom.

Statistika