Sastojci: Purica (oko 3 kg), 3 žemlje, 2 jaja, 100 ml mlijeka, 80 g maslaca, 1 glavice luka, 4 češnja češnjaka, žlica sjeckanog peršina, 200 g purećih jetara, 100 ml bijelog vina
Priprema: Kockice žemlji posolite, prelijte jajima i mlijekom, rukom utisnite sastojke i ostavite pola sata. U tavi ugrijte maslac, dodajte luk, češnjak, peršin te popržite. Dodajte sjeckana pureća jetrica te pržite. Ulijte bijelo vino i kokošji temeljac, kuhajte dok se umak napola ne reducira i maknite s vatre da se sastojci malo ohlade. Smjesu premjestite u zdjelu s natopljenim žemljama i nadjenite puricu. Otvor zatvorite štapićem ili zašijte koncem. Premažite svinjskom masti, premjestite u vrećicu za pečenje, zatvorite je i probodite čačkalicom kako bi izlazio višak pare. Stavite peći na 170*C, dva i pol sata za tri kilograma. Tijekom pečenja dovoljno ju je jedanput okrenuti. Kad je purica pečena, jedan kraj vrećice razrežite škarama kako biste iz nje izlili umak od pečenja.
Pečena punjena purica
12:34 AM