Punjeni zabatak



Sastojci: 2 pureća zabatka Vindon, 300 g kruha, 2 jaja, velika žlica kiselog vrhnja 'z bregov, 2 velike žlice ulja, 2 luka kozjaka (ljutike), 2 češnja bijelog luka, peršin, sol, papar, muškatni orašćić

Priprema: Kruh narežite na kocke. Luk kozjak i bijeli luk ogulite i nasjeckajte. Popržite luk kozjak na ulju dok ne poprimi zlatnu boju. Dodajte bijeli luk, promiješajte pa time prelijte narezani kruh. Dodajte razmućena jaja, kiselo vrhnje, nasjeckani peršin i naribani muškatni orašćić. Posolite i popaprite. Oprezno promiješajte. Pureće zabatke isperite hladnom vodom i posušite. Pripremljeni nadjev od kruha nagurajte ispod kože. Meso složite u lim pa pecite na 180*C oko 60 minuta.

Statistika