Jesenska juha ''Fellini''

Sastojci (za 4 osobe): 15 dag slanine, 3 režnja češnjaka, 20 dag suhog slanutka, 10 dag leće, 10 dag mladog graha, malo kuhanog kukuruza, 5 dag svježe rajčice, prstohvat svježeg bosiljka, ½ l mesnog temeljca, 5 dag mrkve, 2 dag luka, 3 – 4 žlice maslinovog ulja, 1 list lovora, malo ružmarina i kadulje

Priprema: Slanutak i leću namočiti u posebnim posudama. Grah skuhati. Slanutak kuhati u malo slane vode dok malo omekša, pa dodati leću. Podliti temeljcem i kuhati dok napola ne omekša. Dodati izmiksanu mrkvu s lukom prethodno proprženim na maslinovom ulju. Kuhati dok sve ne omekša. Po potrebi podliti temeljcem. U posebnoj tavi popržiti dva neoguljena režnja, ružmarin i kadulju te dodati u juhu. U drugoj tavi na maslinovom ulju i protisnutom češnjaku popržiti nasjeckanu slaninu i dodati u juhu. Posoliti i popapriti. Poslužiti s poprženim rošćićem od lisnatog tijesta, premazanim acetom balsamicom.

Statistika