Složenac od vrganja i palente



Sastojci (za 4 osobe): 40 dag vrganja, 1 šaka ljutike ili glavica luka, 1 čaša palente, malo maslinovog ulja, 1 vezica medvjeđeg luka (samolikla jestiva biljka s okusom luka), sol i papar po želji, maslac po potrebi, malo sira grana padano

Priprema: Vrganje narezati na krupne ploške, a ljutiku nasjeckati i zacakliti je na maslinovom ulju. Dodati gljive i pirjati ih dok ne omekšaju. Pred kraj posoliti i popapriti. U posudu za kuhanje dodati 4 šalice vode. Posoliti i kad zakipi, dodati palentu. Miješati dok ne omekša. Pred kraj dodati malo maslaca da smjesa bude rahlija, te narezani medvjeđi luk. Skinuti s vatre, rasporediti u lim i pustiti da se ohladi i stisne. Palentu pomoću čaše oblikovati u krugove. Na tanjure naizmjence slagati gljive i palentu. Ukrasiti sirom naribanim na listiće.

Statistika