Kruh sa sjemenkama



Sastojci: 500 g oštrog i 100 g heljdina brašna, 75 g kukuruzne krupice, 2 žličice soli, paketić kvasca, žličica smeđeg šećera, 3 žlice suncokretovih sjemenki, 2 žlice bundevih i 2 sjemenki lana, 2 žlice suncokretova ulja, 450 ml mlake vode

Priprema: U posudu prosijte brašno, dodajte krupicu, sol, kvasac i šećer. U drugoj posudi izmiješajte sjemenke i dodajte ih smjesi brašna. U sredini sastojaka napravite udubinu te u nju ulijte ulje i vodu. Postupno umiješajte suhe sastojke oblikujući tijesto. Mijesite ga deset minuta te stavite u nauljenu posudu na toplo oko sat i pol. Opet mijesite tijesto i ostavite ga da se diže 30 minuta. Kruh 15 minuta pecite na 230*C, a zatim 15 – 20 minuta na 200*C.

Statistika