Broj osoba: 4
Vrijeme pripreme: 35 minuta
Sastojci: 1000 g Zvijezda njoka, 300 g ribanog ementalera, 3 žlice Zvijezda
extra djevičanskog maslinovog ulja domaćih maslinika, 100 g slanine, 2 žlice
sjeckanog peršina, Zvijezda stolni margarin (za mazanje kalupa)
Priprema: Pećnicu zagrijte na 230*C, a vatrostalnu zdjelu premažite
margarinom. Slaninu narežite na uske prutiće pa je kratko popržite na 3 žlice
maslinovog ulja. Njoke skuhajte u dovoljno vruće i posoljene vode. Skupite ih
cjedilom čim isplivaju, dobro ih procijedite, zatim polovicu njoka rasporedite
na dno namašćenog kalupa. Pospite ih s polovicom pržene slanine te začinite
solju i paprom. Jednaki postupak ponovite s preostalim sastojcima. Naposljetku
sve nakapajte masnoćom koja je preostala od prženja slanine i jelo kratko
zapecite u vrućoj pećnici dok površina ne poprimi lijepu boju.
Zapečeni njoki sa sirom i slaninom
5:21 PM