Sastojci: 4 jaja, 50 g svježeg sira, žličica masnijega kiselog vrhnja, ½
žličice senfa, 30 g šunke narezane na kockice, sol, papar, grbica za
ukrašavanje
Priprema: Kuhajte jaja 12 minuta pa isperite hladnom vodom. Izmiješajte
svježi sir, kiselo vrhnje i senf. Umiješajte šunku pa posolite i popaprite.
Očistite jaja, prepolovite uzdužno i izvadite žumanjke. Četiri polovice
žumanjka protisnite kroz cjedilo i umiješajte u kremu. Stavite kremu od sira u
polovice jaja, a potom sastavite i ostavite na hladnom. Stavite nadjevna jaja
na grbicu, a preostale žumanjke protisnite kroz cjedilo i stavite na nadjevna
jaja.
Jeste li znali...
Nadjevna jaja poslužite uz druga hladna jela, kao predjelo ili s umacima od
hrena, majoneze, vrhnja ili jogurta.
Nadjevna jaja
12:00 AM