Popečci od tune s paprikom

Sastojci: 2 x 160 tuna Rio Mare u maslinovu ulju, 150 g svježeg sira ricotta, dvije žlice ribanog parmezana, peršin, jaje, krušne mrvice, maslinovo ulje, 2 paprike, nekoliko crnih maslina, češanj češnjaka, sol, papar

Priprema: Pecite paprike 30 minuta u vrućoj pećnici na 240*C često ih okrećući kako bi se ravnomjerno ispekle. Očistite stabljiku, sjemenke i ogulite ih, narežite na trake te ih pospite peršinom, sjeckanim češnjakom, solju i paprom. Dodajte masline. Dok se paprike peku, ocijedite tunu te je u zdjeli pomiješajte s ricottom, parmezanom, jajem, puno sjeckanog peršina i krušnim mrvicama. Začinite prema želji i dobro izmiješajte. Oblikujte smjesu u male popečke, uvaljajte ih u krušne mrvice i pecite u vrućem ulju s obje strane. Poslužite s pripremljenom paprikom.

Statistika