Sastojci: 2 x 160 tuna Rio Mare u maslinovu ulju, 150 g svježeg sira
ricotta, dvije žlice ribanog parmezana, peršin, jaje, krušne mrvice, maslinovo
ulje, 2 paprike, nekoliko crnih maslina, češanj češnjaka, sol, papar
Priprema: Pecite paprike 30 minuta u vrućoj pećnici na 240*C često ih
okrećući kako bi se ravnomjerno ispekle. Očistite stabljiku, sjemenke i ogulite
ih, narežite na trake te ih pospite peršinom, sjeckanim češnjakom, solju i
paprom. Dodajte masline. Dok se paprike peku, ocijedite tunu te je u zdjeli
pomiješajte s ricottom, parmezanom, jajem, puno sjeckanog peršina i krušnim
mrvicama. Začinite prema želji i dobro izmiješajte. Oblikujte smjesu u male
popečke, uvaljajte ih u krušne mrvice i pecite u vrućem ulju s obje strane.
Poslužite s pripremljenom paprikom.
Popečci od tune s paprikom
12:00 AM