Zapečeni savici od patlidžana

Sastojci: 750 g patlidžana, 300 g mljevenog mesa, sol, papar majčina dušica, jaje, luk, češanj češnjaka, žlica maslinova ulja, konzerva rajčica, 200 g riže, kocka mesne juhe, 100 g mozzarelle, 100 g ovčjeg sira  

Priprema: Očistite patlidžane, operite i uzdužno narežite na ploške. Posolite i ostavite 30 minuta. Začinite meso solju, paprom i majčinom dušicom. Patlidžan obrišite i na svaku plošku stavite dvije žlice mesa. Savijte. Propirjajte nasjeckani luk i češnjak, propasirajte rajčice, zakuhajte s 2,5 dl vode, rižom i juhom. Promiješajte i dodajte savitke od patlidžana. Mozzarellu i sir narežite na kockice, stavite na savitke i pecite 40 minuta na 200*C.

Statistika