Teleći savitak

Sastojci: 800 g telećih prsa, 200 ml mlijeka, 2 žemlje, luk, ½ vezice peršina, limun, 150 g maslaca, po 100 g mljevene teletine i svinjetine, žlica kapara, jaje, 250 ml bijelog vina, 150 g kiselog vrhnja

Priprema: Odvojite kosti od prsa, operite i posušite pa uzdužno zarežite. Natrljajte solju i paprom. Ugrijanim mlijekom prelijte žemlje i ostavite 15 minuta. Popržite luk, peršin i limunovu koru tri minute. Iscijedite žemlje te izmiješajte s mesom i lukom. Limunov sok dodajte kaparima, jajetu i 4 žlice vina. Premažite prsa nadjevom, savijte i zavežite koncem. Popržite savitak na maslacu i pecite 105 minuta na 220*C. Izmiješajte umak od pečenja s vinom i vrhnjem.

Statistika