Broj osoba: 4
Priprema: 30 minuta
Sastojci: 40 dag divljih šparoga, 30 dag krumpira, 5 dag dimljene slanine, listovi kadulje i vlasca, limunov sok, 2 žlice maslinova ulja, češanj češnjaka, ½ vezice peršina, sol, bijeli papar
1. Korak
Ogulite krumpire i narežite ih na kockice. Ogulite šparoge, odrežite drvenasti dio te ga s krumpirom prokuhajte u vodi. Očišćene šparoge zasebno kuhajte deset minuta u kipućoj slanoj vodi. Ocijedite ih, sačuvajte vodu i narežite šparoge.
2. Korak
Ohlađeni krumpir i pola skuhanih šparoga usitnite miješalicom s češnjakom i slaninom.
3. Korak
Pripremljeno povrće, češnjak, slaninu, sol i papar stavite na maslinovo ulje. Dolijte vodu od šparoga. Sve prokuhajte i zakiselite limunovim sokom (prema želji). Ukrasite kaduljom i vlascem.
Jeste li znali...
Šparoge su bogate mineralnim tvarima i vitaminima, a siromašne kalorijama.
Bijela krem - juha
12:41 AM