Grčka salata



Sastojci: 400 g rajčica, 3 manja krastavca ili jedan veći, 2 ljubičasta luka, 2 paprike, 100 g crnih maslina, 100 g blagih ili ljutih feferona, 4 žlice maslinova ulja, 2 žlice crvenoga vinskog octa, sol, papar, 300 g feta sira, žličica suhog origana

Priprema: Operite i prepolovite rajčice, izrežite peteljke, a rajčice na osmine. Operite krastavce i odrežite krajeve. Narežite krastavce na debele ploške. Očistite luk, prepolovite ga i narežite na ploške. Prepolovite, očistite i operite paprike pa ih narežite na rezance. Razdijelite povrće na tanjure. Na njega stavite masline i feferone. Pjenjačom izmiješajte tri žlice maslinova ulja, crveni vinski ocat, sol i papar da se sol rastopi. Preljevom poškropite salatu. Narežite fetu na četiri debele kriške ili je krupno izmrvite te stavite na povrće. Pospite origanom i poškropite žlicom maslinova ulja. Poslužite uz pitu.

Statistika