Pita od krumpira i čilija

Sastojci: 170 g brašna, 2 čili papričice, 2 žlice majčine dušice, jaje, 4 žlice ulja, žlica vode;
Nadjev: 350 g krumpira, 250 g poriluka, 55 g sira, 2 žlice vlasca, 55 g rikule, 2 jaja, 150 ml mlijeka


Priprema: U brašno dodajte čili, majčinu dušicu, jaja, ulje, vodu i miješajte dok ne dobijete glatko tijesto. Pustite da miruje 30 minuta. Za nadjev kuhajte krumpir oko deset minuta, a poriluk na pari iznad njega 6-7 minuta. Razvaljajte tijesto i njime obložite kalup s dnom koje se može izvaditi. Polovicu sira pospite po podlozi od tijesta. Narežite krumpire na kriške te pomiješajte sa sirom, vlascem, solju i paprom. Na podlogu stavite sloj od polovice krumpira i poriluka. Umutite jaja i dodajte mlijeko. Kalup stavite na ploču za pečenje i u podlogu od tijesta ulijte kremu od jaja. Pecite 10 minuta, a zatim smanjite temperaturu na 180*C. Pecite još tridesetak minuta.

Statistika