Lagana pita od bakalara

Sastojci: 300 g fileta bijelog bakalara, 300 g fileta od dimljenog bakalara, lovorov list, 500 ml mlijeka, 800 g brašnastih krumpira, 40 g margarina, 1 - 2 žlice pesta, 200 g poriluka, 150 ml suhog cidera, 25 g brašna, 125 g kozica ( kuhanih i oguljenih ), 2 žlice vrhnja, 2 žlice suhih krušnih mrvica, 3 - 4 rajčice

Priprema: Stavite ribu u lim za pečenje, dodajte lovorov list, mlijeko i papar te pirjajte šest - osam minuta da omekša. U slanoj vodi zakuhajte krumpir. Izvadite ribu, odvojite kožicu, a meso sitno natrgajte. Krumpir ocijedite, izgnječite pa mu dodajte žlicu margarina i pesta prema ukusu. U tavi na margarinu pirjajte poriluk i luk dok ne omekšaju. Dodajte cider i pirjajte dok pola ne ispari. Umiješajte brašno i nastavite pirjati minutu pa postupno dolijte mlijeko neprekidno miješajući dok se umak ne zgusne. Smanjite temperaturu, dodajte začine prema ukusu i ostavite da se oko tri minute kuha. Dodajte kozice, vrhnje i komadiće ribe. Smjesu s ribom stavite u plitku vatrostalnu zdjelu za posluživanje i odozgo prelijte pestom. Pospite krušnim mrvicama i posložite ploške rajčice. Pecite ribu dok ne bude hrskava.

Statistika