Broj osoba: 4
Priprema:40 minuta
Sastojci: 60 dag purećeg mesa, 40 dag tikvica, 20 dag luka, 20 dag maslina ( crne i zelene ), 20 dag rajčica, 0,5 dl maslinova ulja, celerov list i korijen, 1,5 dl bijelog vina, nasjeckani peršin, sol, papar
1. Korak
Izrežite puretinu, posolite je i pirjajte na ulju uz dodatak vode. U posebnoj posudi na maslinovu ulju pirjajte nasjeckani luk i dodajte tikvice izrezane na kockice.
2. Korak
Podlijevajte vinom i pomiješajte s mesom. Dodajte masline ( bez koštica ), oguljenu i narezanu rajčicu, celerov list te češnjak.
3. Korak
Pokriveno pirjajte još 30 minuta. Prema želji, posolite i popaprite. Poslužite uz rižu, palentu ili tjesteninu.
Jeste li znali...
Celer pomaže kod problema probavnog sustava i uklanja proljetni umor.
Pureći odresci s tikvicama
6:18 PM