Broj osoba: 4
Priprema: 40 minuta
Sastojci: 4 komada lososova fileta po 20 dag, 2 tikvice, 10 dag šeri rajčica, 15 dag mozzarelle, maslinovo ulje, sol, svježe mljeveni šareni papar
1. Korak
Lososove filete začinite solju i svježe mljevenim paprom. Sa strane (gdje je koža) popecite ih na maslinovu ulju. Zatim ih stavite u pećnicu koju ste prethodno zagrijali na 190*C i pecite ih oko deset minuta.
2. Korak
Tikvice narežite na kriške i ispecite na maslinovu ulju sa šeri rajčicama te također začinite solju i paprom. Mozzarellu narežite na deblje kriške.
3. Korak
Kad je lososov file pečen, na tanjur u obliku rozete posložite pečene tikvice, a potom preko njih lososove filete. Pečene šeri rajčice posložite oko fileta.
Jeste li znali...
Mozzarella se odlično slaže s kvalitetnim mladim, suhim bijelim vinima.
Losos, tikvice i mozzarella
7:51 PM