Losos, tikvice i mozzarella

Broj osoba: 4
Priprema: 40 minuta


Sastojci: 4 komada lososova fileta po 20 dag, 2 tikvice, 10 dag šeri rajčica, 15 dag mozzarelle, maslinovo ulje, sol, svježe mljeveni šareni papar

1. Korak
Lososove filete začinite solju i svježe mljevenim paprom. Sa strane (gdje je koža) popecite ih na maslinovu ulju. Zatim ih stavite u pećnicu koju ste prethodno zagrijali na 190*C i pecite ih oko deset minuta.

2. Korak
Tikvice narežite na kriške i ispecite na maslinovu ulju sa šeri rajčicama te također začinite solju i paprom. Mozzarellu narežite na deblje kriške.

3. Korak
Kad je lososov file pečen, na tanjur u obliku rozete posložite pečene tikvice, a potom preko njih lososove filete. Pečene šeri rajčice posložite oko fileta.

Jeste li znali...
Mozzarella se odlično slaže s kvalitetnim mladim, suhim bijelim vinima.

Statistika