Topla salata od leće

Broj osoba: 4
Priprema: 30 minuta


Sastojci: 250 g koktel-rajčica, 60 ml ekstra djevičanskog maslinova ulja, 400 g oprane i ocijeđene smeđe leće (kuhane ili konzerve), 150 g listova mladog špinata

1. Korak
Cijele ili prepolovljene rajčice stavite na lim i polijte žlicom ulja. Posolite prema ukusu te pecite u zagrijanoj pećnici dok ne omekšaju, oko deset minuta. Izvadite ih i stavite na stranu.

2. Korak
Preostalo ulje grijte u većoj posudi na srednje jakoj vatri i dodajte leću. Pirjajte da se leća dobro zagrije, oko pet minuta.

3. Korak
Stavite leću i rajčice u veliku zdjelu za salatu. Dodajte listove špinata i lagano promiješajte. Špinat mora malo uvenuti. Prema želji, posolite i promiješajte te odmah poslužite.

Jeste li znali...
Špinat potječe iz Irana, a u 17. stoljeću pripremao se čak i sa šećerom.

Statistika