Pita od šunke i palente

Palenta: 150 g instantne palente, 600 ml pilećeg temeljca, 25 g maslaca, 2 žlice vlasca, 2 žlice peršina;
Nadjev: 250 g brokule, 85 g minikukuruza, 200 g kuhane šunke, 3 mlada luka, 3 jaja, 240 ml djelomično obranog mlijeka, žlica senfa, 2 žlice svježeg vlasca


Priprema: Zagrijte temeljac u loncu do vrenja pa dodajte palentu neprestano miješajući. Kuhajte miješajući oko pet minuta ili dok se ne zgusne. Maknite s vatre i umiješajte maslac, vlasac, peršin te sol i papar. Hladite deset minuta. Palentu stavljajte žlicom u lagano nauljen kalup ravnih stranica i pomičnog dna dubine četiri cm i dubljine 25 cm. Raširite palentu koristeći se žlicom da pokrijete dno. Za nadjev brokulu i kukuruz kuhajte u loncu tri minute. Dobro ocijedite i žlicom stavljajte na podlogu od palente. Pospite šunkom i mladim lukom narezanim na kockice. Jaja, mlijeko i senf umutite te začinite. Prelijte po šunki i povrću. Pecite oko 35-40 minuta. Pospite vlascem i poslužite.

Statistika