Broj osoba. 4
Priprema: 40 minuta
Sastojci: 60 dag krumpira, 20 dag patlidžana, tikvica, 25 dag svježih rajčica, 10 crnih maslina (bez koštica), 2 češnja češnjaka, 4 žlice maslinova ulja, 2 žumanjka, 1/8 l mlijeka, vezica bosiljka, žlica začinskog bilja, sol, papar, vrhnje
1. Korak
Napravite pire od kuhanoga krumpira. Umiješajte mlijeko, sol, papar i zdrobljeni češnjak. Stavite u namašćenu vatrostalnu posudu te prelijte izmiješanim žumanjkom i vrhnjem.
2. Korak
Oguljene i narezane patlidžane, tikvicu i preostali češnjak kratko pirjajte na ulju i posložite na krumpir.
3. Korak
Po gornjoj površini složite rajčice izrezane na tanke ploške i masline te pospite nasjeckanim bosiljkom i začinskim travama. Pecite oko 35 minuta u pećnici zagrijanoj na 200*C.
Jeste li znali...
Patlidžan je bogat celulozom te zato potiče rad probavnih organa.
Nabujak od povrća
7:23 PM