Broj osoba: 4
Priprema: 40 minuta
Sastojci: 70 dag liganja, 2 - 3 žlice limunova soka, 25 dag fileta tune iz limenke, žličica naribane limunove korice, 2 - 3 žlice nasjeckanog peršina, 2 žličice vegete
1. Korak
Očistite i operite lignje, dobro ih osušite papirnatim ubrusom, a krakove nasjeckajte. Filete tune dobro ocijedite, dodajte limunovu koricu i sok, nasjeckani peršin, dvije žlice maslinova ulja, nasjeckane krakove, žličicu vegete i sve izmiješajte.
2. Korak
Nadjenite lignje te ih potom pri vrhu zatvorite čačkalicama. Dobro zagrijte roštilj, premažite uljem i lignje sa svake strane pecite četiri – pet minuta.
3. Korak
Pečene pospite vegetom i prelijte ostatkom maslinova ulja s peršinom. Uz nadjevene lignje poslužite salatu prema želji.
Jeste li znali...
Stari Egipćani rabili su divlji peršin za liječenje bubrega i mokraćnih putova.
Nadjevne lignje
7:29 PM