Broj osoba: 4
Priprema: 40 minuta
Sastojci: 20 dag krumpira, dl mlijeka, 40 dag brašna, 2 dag svježega kvasca, šećer, maslinovo ulje, 2 nasjeckana luka, 2 češnja češnjaka, 50 dag nasjeckanih pelata, 35 dag ovčjeg sira, 10 dag pršuta, rukola, majčina dušica, sol, papar
1. Korak
Krumpir kuhajte otprilike 25 minuta u posoljenoj vodi. Ogulite ga i zgnječite. Kvasac razmutite s četiri žlice topla mlijeka i prstohvatom šećera, pomiješajte s brašnom, solju, mlijekom i zgnječenim krumpirom pa umijesite tijesto.
2. Korak
Ostavite u hladnjaku tijekom noći. Luk i češnjak propirjajte na ulju pa dodajte pelate, majčinu dušicu, sol, papar i malo šećera. Zagrijte pećnicu na 200*C.
3. Korak
Tijesto razvaljajte u limu, premažite ga umakom od rajčice, pospite sirom i pecite otprilike 40 minuta. Za to vrijeme očistite, operite i osušite rukolu. Po vrućim ploškama pizze poslažite rukolu i pršut.
Jeste li znali...
Rukola je bogata vitaminom C, željezom i vlaknima, a najbolji okus ima mlada rukola.
Pizza od krumpira
4:22 PM