Sastojci: 6 tortilla, 150 g jogurta, 90 ml kiselog vrhnja, 75 g tvrdog sira, luk, 2 češnja češnjaka, zelena paprika, 200 g minikukuruza, feferon, 2 konzerve rajčice, kocka pilećeg temeljca, 300 g skuhanih pilećih prsiju bez kosti, konzerva graha, začini
Priprema: Popržite luk, umiješajte češnjak, papriku, kukuruz i feferon te pržite još pet minuta. Dodajte rajčice s njihovim sokom, začine, žličicu šećera i kocku juhe. Pustite da vrije deset minuta. Umiješajte piletinu, grah i polovicu korijandra. Zagrijte, ali neka ne proključa. Pećnicu zagrijte na 200*C. Nauljite porculansku zdjelu. Stavite tortillu na dno i na nju rasporedite 1/5 nadjeva. Pokrijte drugom nastavite slagati. Završite tortillom. Pomiješajte jogurt s vrhnjem, 50 g sira i dvije žlice korijandra. Pospite sirom. Pecite 25 minuta.
Pita od piletine
5:07 PM