Broj osoba: 4
Priprema: 40 minuta
Sastojci: 4 pileća batka sa zabatkom, 60 ml tajlandske crvene curry paste, 500 ml pilećeg temeljca, 300 g basmati riže, 125 g zamrznutoga graška
1. Korak
Uvaljajte piletinu u curry pastu. Pokrijte je prozirnom folijom i sat vremena držite u hladnjaku. Piletinu složite u jednom sloju u lim za pečenje te pecite oko 25 minuta dok ne poteku bistri sokovi.
2. Korak
U loncu zakuhajte pileći temeljac, dodajte rižu i kuhajte na srednje umjerenoj vatri oko 12 minuta. Umiješajte grašak i kuhajte još tri minute dok riža ne bude mekana.
3. Korak
Piletinu poslužite vruću s prilogom od riže i graška.
Jeste li znali...
Grašak štiti kosti i srčano-krvožilni sustav jer je izvrstan izvor vitamina K
Tajlandska piletina
4:03 PM