Broj osoba: 4
Priprema: 30 minuta
Sastojci: 12 kriški pršuta, 32 šparoge (raspolovljene i odstranjenih drvenastih dijelova), 90 ml ekstra djevičanskog maslinova ulja, 90 ml octa od prošeka.
1. Korak
Složite pršut na lim za pečenje i pecite sve dok ne postane hrskav, od 10 do 15 minuta. Odložite na stranu.
2. Korak
U velikoj posudi na visokoj temperaturi zakuhajte slanu vodu. Prokuhajte šparoge oko tri minute dok ne omekšaju.
3. Korak
Šparoge i pršut stavite u zdjelu. U zdjelici tucite ocat i maslinovo ulje da se dobro povežu, poškropite salatu te dobro promiješajte. Odmah poslužite.
Jeste li znali...
Šparoge se još od 15 stoljeća smatraju odličnim, prirodnim afrodizijakom.
Salata od pršuta i šparoga
12:59 AM