Brancin s metvicom

Sastojci: 600 g fileta brancina, 2 žličice suncokretova ulja;
Marinada: 2 žlice jogurta, 2 žlice limunova soka, prstohvat kajenske paprike, prstohvat začina garam masala, češnjak, žličica naribana đumbira, 3 žličice mljevene paprike, morska sol, crni papar;
Umak: 4 žlice nasjeckane metvice, pola žličice očišćene i nasjeckane zelene čili papričice, žlica limunova soka, žličica šećera u prahu

Priprema: Ribu podijelite na četiri jednaka dijela. Marinadu pripremite izmiješavši jogurt, limunov sok, kajensku papriku, začin garam masalu, češnjak, đumbir i papriku. Posolite i popaprite prema želji. Ribu premažite marinadom. Stavite je hladiti sat i pol u hladnjak. Za umak pomiješajte metvicu, čili papričicu, začin garam masalu, limunov sok i šećer. Posolite prema želji. Do posluživanja držite u hladnjaku. Ploču za pečenje ili rešetku roštilja prekrijte aluminijskom folijom i ugrijte na srednju temperaturu. Ribi odstranite suvišnu marinadu te pecite na izravnoj vatri deset minuta dok ne bude dobro pečena. Poslužite vruću s umakom od metvice.

Statistika