Hrvatski ražnjići

Sastojci: Kg svinjskog karea u komadu, 350 g luka, 3 češnja češnjaka, 3 žlice ulja, žlica slatke mljevene paprike, žlica sušenog mažurana, sol, papar

Priprema: Narežite meso u obliku leptira debljine oko cm. Lagano ih istucite. Usitnite luk i češnjak te izmiješajte s uljem, objema vrstama paprike i mažuranom te dobro posolite i popaprite. Štapić premažite uljem, oljuštite luk, prepolovite i polovicu nataknite na štapić. Meso premažite marinadom i nabodite na štapić u obliku harmonike te nataknite drugu polovicu luka. Meso najprije pecite na jakoj vatri, a potom još oko sat vremena na slaboj vatri uz povremeno premazivanje marinadom i okretanje. Prije kraja pečenja očistite preostali luk i krupno ga nasjeckajte. Ražnjiće pospite lukom.

Statistika