Sastojci: 750 g nemasne janjetine od buta, žličica kajenske paprike, sol, 2 luka, 4 češnja češnjaka, 30 g svježeg đumbira, 200 g punomasnog jogurta, ½ žličice mljevenog kima, ½ žličice mljevenoga muškatnog orašćića, ¼ žličice pimenta (jamajkanski papar), vezica peršina
Priprema: Narežite janjetinu na kocke veličine tri cm. Kajensku papriku pomiješajte s malo soli i time natrljajte meso. Luk, češnjak i đumbir razrežite i izmiksajte. Pomiješajte s jogurtom i začinima. Kockice mesa ocijedite i nataknite na nauljene štapiće. Peršin krupno nasjeckajte. Zagrijte roštilj, nauljite rešetku i pecite ražnjiće oko 15 minuta tako da izvana bude hrskavo, a iznutra ružičasto. Ražnjiće pospite peršinom i poslužite s lepinjom.
Indijski janjeći kebab
11:38 AM