Krompiruša



Sastojci: ¾ bijelog brašna, 1,5 kg krumpira, glavica crvenog luka, 65 g ulja, 2 žlice kravljeg masla, čaša vode

Priprema: Od brašna, soli, malo ulja i mlake vode zakuhajte meko tijesto.Oblikujte polulopte. Nauljite ih, pokrijte i ostavite. Krumpir ogulite i narežite na kockice. Luk nasjeckajte i nasolite pa nakon pola sata dobro iscijedite i pomiješajte s ocijeđenim krumpirom. Razvijte tri jufke i ostavite kratko da se osuše. Po rubovima pospite krumpir, dobro ga cijedući rukama, i popaprite. Jufke motajte u šipku, napravite zvrk, stavite u lim pa oko njega zavijte šipke s krumpirom. Kad se ispeče, zavrijte pola čaše vode sa žlicom masla i prelijte preko krumpiruše. Vratite u zagrijanu, ali isključenu pećnicu da kratko omekša.

Statistika