Tijesto: 250 g brašna, prašak za pecivo, 250 g maslaca, 250 g kravljeg sira;
Nadjev: 200 g kuhane šunke, kg rajčica, sol, papar, provansalsko začinsko bilje;
Preljev: Luk, češanj češnjaka, 150 g kiselog vrhnja, 2 jaja
Priprema: Izmiksajte brašno s praškom za pecivom, maslacom i sirom. Razvaljajte tijesto u pravokutnik debljine ½ cm. Tijesto zamotajte u prozirnu foliju i 60 minuta ostavite na hladnom. Postupak ponovite još dva puta. Tijesto razvaljajte, stavite u kalup za tortu i obložite njime i rubove. Po tijestu rasporedite šunku i rajčice. Začinite. Luk naribajte i pomiješajte s protisnutim češnjakom , vrhnjem, jajima, solju i paprom. Prelijte preko rajčica. Pecite 30 minuta na 200*C.
Pita s rajčicama
1:22 AM