Broj osoba: 4
Priprema: 40 minuta
Sastojci: 45 dag raviola, 45 dag špinata, 15 dag mascarponea, 15 dag parmezana, dl maslinova ulja, dl vrhnja za kuhanje, 4 usitnjene lučice, 2 češnja češnjaka, sol, papar
1. Korak
Staviten raviole u kipuću vodu i kuhajte ih od četiri do pet minuta. Na maslinovu ulju propirjajte lučice i češnjak.
2. Korak
Pojačajte vatru i dodajte zamrznuti špinat. Zagrijavajte uz miješanje dok ne dobijete jednoličnu smjesu te dodajte mascarpone i vrhnje za kuhanje. Rabite li krem - špinat, smanjite količinu vrhnja.
3. Korak
Začinite prema želji. Kuhajte još pet minuta na laganoj vatri i dodajte dio parmezana. Kuhane raviole prelijte umakom od špinata i pospite preostalim parmezanom.
Jeste li znali...
Špinat sadrži odličnu kombinaciju vitamina skupine B važnih za zdravlje.
Ravioli i umak od špinata
9:59 PM