Pikantna pastrva

Sastojci: 4 fileta pastrve;
Marinada: žličica koncentrata tamarinda, žličica kajenske paprike, žlica nasjeckanoga svježega korijandra, pola žličice mljevenoga korijandra, pola žličice mljevenoga kima, 2 žličice sitno nasjeckanog češnjaka, morska sol, ulje za premazivanje


Priprema: Filete pastrve stavite kožom prema dolje u jednom sloju jedan pokraj drugog u zdjelu.
Marinadu pripremite u posudi miksanjem tamarinda s dvije žlice vruće vode te ostavite da se ohladi. Dodajte kajensku papriku, svježi i mljeveni korijandar, rimski kim te češnjak. Posolite prema želji i prelijte marinadu preko pastrve. Ostavite da se marinira 30 minuta. Ploču za pečenje ili rešetku roštilja prekrivenu aluminijskom folijom premažite uljem i zagrijte na srednju temperaturu. Ribu stavite na foliju i pecite na izravnoj vatri četiri - pet minuta. Pečeno meso treba se odvajati u jednom sloju. Filete ukrasite listićima korijandra i kriškama limuna.

Statistika