Pita od piletine i začina

Sastojci: pile, 2 grančice svježeg ružmarina, lovorov list, žlica suncokretova ulja, narezan luk, zdrobljen češanj češnjaka, 2 narezane zelene paprike, 170 g šampinjona, 2 limenke nasjeckanih rajčica po 400 g, 115 g crnih maslina, papar;
Tijesto s ružmarinom: 100 g brašna za prhko tijesto, 100 g integralnog brašna, ¼ žličice soli, žličica praška za pecivo, 2 žlice ružmarina, 30 g maslaca, 100 ml obranog mlijeka


Priprema: Pile stavite u tavu s ružmarinom i lovorovim listom. Prelijte ga vodom, pustite da zavrije te kuhajte sat vremena dok ne omekša. Kad se ohladi, skinite meso s kostiju te ga narežite na komadiće. Pržite luk, češnjak, papriku i šampinjone pet minuta na ulju. Umiješajte rajčicu i masline te popaprite. Zamijesite tijesto pa napravite savitak, koji razrežite na dijelove. Smjesi od povrća dodajte piletinu i kuhajte dvije-tri minute pa prebacite u kalup za pitu. Na vrh nadjeva od piletine rasporedite komade tijesta s ružmarinom. Pecite 10 - 15 minuta dok tijesto ne postane zlatnosmeđe.

Statistika