Sastojci: 4 ramsteka (po 200 g), 2 žlice ulja od kikirikija, 100 g punomasnoga svježeg sira, 4 žlice kiselog vrhnja, 2-3 žlice mlijeka, češanj češnjaka, sol, papar, mljeveni piment
Priprema: Odreske zarežite po rubovima da se pri pečenju ne skupe. Natrljajte ih uljem od kikirikija, umotajte u foliju i stavite u hladnjak. Za umak stavite sir u zdjelu i zgnječite ga vilicom. Dodajte svježi sir i kiselo vrhnje te miješajte dok ne dobijete kremastu smjesu, a prema potrebi, dodajte i malo mlijeka. Zgnječite češnjak i dodajte u umak. Začinite solju, paprom i pimentom. Stavite na hladno. Odreske i umak izvadite iz hladnjaka. Rešetku zagrijte, premažite uljem i pecite odreske na jakoj vatri tri-pet minuta s obje strane. Podignite ih iznad žara i ostavite na roštilju još pet minuta. Odreske posolite i popaprite te poslužite s umakom od sira.
Ramstek sa sirom
1:01 PM