Turska salata

Sastojci: 4 rajčice, krastavac, vezica mladog luka, 2 zelene čili papričice, vezica peršina, 3 žlice limunova soka, sol, papar, 4 žlice maslinova ulja, srce salate, 10 crnih maslina, 150 g svježega kozjeg sira Capro Fresh 'z bregov

Priprema: Rajčice operite, narežite na kockice i odstranite peteljke. Krastavac ogulite, prepolovite po duljini, izvadite sjemenke i narežite na kockice. Mladi luk operite, očistite i narežite na kolutove. Papričice operite, zarežite po duljini, izvadite žlice i sjemenke te narežite na tanke rezance. Peršin operite, posušite i otrgnite listiće te ih krupno nasjeckajte. Limunov sok pomiješajte sa solju, paprom i maslinovim uljem. Umiješajte pripremljene sastojke. Salatu operite, posušite i narežite na trake te stavite u zdjelu. Na nju stavite povrće i pospite maslinama te mrvicama kozjeg sira.

Jeste li znali...
Zbog blagog okusa i specifične arome, svježi sir od kozjeg mlijeka nezaobilazan je sastojak novih gastronomskih delicija od predjela do glavnih jela.

Statistika