Grčka salata



Sastojci: 2 svježa krastavca, 2 svježe crvene paprike, 4 mlade kapulice, 2 svježe rajčice, glavica crvenog radića i zelena salata, 2 češnjaka, 20 - ak komada otkoštenih maslina, 1 dl maslinova ulja, žlica majoneze, sok pola limuna, sol, papar, mala vezica svježeg peršina i bosiljka, 40 dag Dukat Salakis feta, 2 dl tekućeg jogurta Dukat

Priprema: Svježe povrće operite i isijecite na kockice od oko 1,5 cm. Mladu kapulicu cijelu isijecite na prstenove, a radić i zelenu salatu isijecite krupnije. Sve sastojke stavite u prikladnu zdjelu, dodajte masline i feta sir isječen na kockice te povrće. Od jogurta napravite dresing tako da mu dodate maslinovo ulje, sitno sjeckani češnjak, peršin i bosiljak, majonezu, limunov sok, sol i papar. Dresing dobro izmiješajte, prelijte ga po salati te pažljivo izmiješajte i odmah servirajte. Salatu možete obogatiti i kratko pečenim pilećim prsima, tunom, mariniranom ribom...

Statistika